Επέτειος σεισμού 1995 στην Κοζάνη: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου



Επέτειος σεισμού 1995 στην Κοζάνη: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου.

Δείτε το βίντεο:

 

 

11 σχόλια στο άρθρο “Επέτειος σεισμού 1995 στην Κοζάνη: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου

  1. Ο σεισμος ερχεται οποτε το θελει ο σεισμος!η βλακεια σας ερχεται, χωρις να το θελουμε εμεις.κομπογιαννιτες!καντε καμια λειτουργια,για την συνεχομενη επετειο των αστεγων!καντε και για τους χιλιαδες νεκρους ολης της γης,λογω ιου!βρηκατε τον ανθρωπο εμπεριστατο και λετε,ας κανουμε και μια λειτουργια,να ελθει και λιγος αργυρης στην Εκκλησια γιατι στεγνωσαμε!για τριαντα αργυρια και σε ψαροταβερνα κανετε λειτουργια!ολοι οι ανθρωποι και καλα θα κανουν να αναψουν εχα κερακι,αλλα και ειδικη, αρχιερατικη!ολα για τα ρημαδια τα λεφτα!υποκριτες!καθε μερα ειναι και μια επετειος,καθε μερα υποφερει και στεναζει ο Ελληνας!καθε μερα εχει στον λαιμο του ενα αχ! Και ενα βαχ!ομοιο με εκεινο το αχ! Του φοβερο σεισμου!μερα νυχτα να κανετε λειτουργιες.

  2. Δεν ειστε αρμοδιοι εσεις να διαπαιδαγωγησετε τους νεους μας!Εσεις να διαπαιδαγωγησετε,μιας και δεν εχετε κατα σαρκαν παιδια,τα ανηψια σας που σπουδαζουν στις αμερικες και στις αγγλιες με τους αστρονομικους σας μισθους!Μεχρι εκει και οχι παρεκει!Αν ειχατε την ικανοτητα της παιδαγωγιας,οι Εκκλησιες μας τις Κυριακες θα ηταν γεματες με μαθητες!Με νεους ανθρωπους!Στους 100 που εκκλησιαζονται την Κυριακη,οι 60 περιπου εχουν ασπρα μαλλια,οι 20 περιπου μεσηλικεςκαι οι αλλοι περιπου 20 ειναι 10 νεομανες που θα κοινωνησουν το παιδακι τους,που βαπτισθηκε την προηγουμενη Κυριακη και θα ξαναπανε οταν το παντρεψουν! και 10 μαθητες κατω των !8 χρονων!Αν ειχατε το χαρισμα του παιδαγωγειν,ολοι οι μαθητες την Κυριακη θα ηταν Εκκλησια!Δεν μπορειτε να τους πεισετε!Οι μαθητες την Κυριακη το πρωι κοιμουνται,γιατι το Σαββατο το βραδυ διασκεδαζουν να ξεκουραστουν απο τα μαθηματα τους!και καλα κανουν!Το γιατι δεν πανε στην Εκκλησια δεν σημαινει οτι δεν αγαπουν τον Χριστο μας και την Παναγια,αλλα δεν υπαρχουν ανθρωποι να ενσταλαξουν στην ψυχη τους την αγαπη για τα ιερα προσωπα!Οι μαθητες ειναι οπω οι μελισσες,τρυγανε την γνωση απο παντου,οπως ελεγε και ενας απο τους τρεις Ιεραρχες μας.Θελου και το βιβλιο και το θεατρο και το ιντερνετ καφε και να αναψουν ενα κερι στην Εκκλησια!Οι νεοι δεν θελουν κουφια λογια και κηρυγματα πομπωδη,θελουν μα ξεδιψασουν με παραδειγματα!με παραδειγματα!Οταν ο Εκκλησιασμος ηταν υποχρεωτικος,ολο το σχολειο με πρωτο τον δασκαλο,Κυριακη πρωι στην Εκκλησια!Εκκλησιασμος και υποχρεωτικη αναγκη?Τι ωραιο θεαμα που ηταν ολοι οι μαθητες υποχρεωτικα στον Ναο!Οποιος μαθητης δεν ερχοτα,τηνΔευτερα το πρωι ετρωγε και ξυλο απο τον Δασκαλο!τι ομορφα ,τι ωραια,τι αγγελικα πλασμενα!Ετρωγε ξυλο γιατι δεν πηγε Εκκλησια!Που να ηξερε ο αγραμματος παπας και ο λιγοτερο αγραμματος δασκαλος πως ο Χριστος αφηνε τους μεγαλους και μιλουσε ωρες επι ωρων με τα μικρα παιδια!ΑΦΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΘΕΙΝ ΠΡΟς ΜΕ!Ελεγε…..οποιος κακολογησει εναν απο τους μικρους μου φιλους,τα παιδια,καλυτερα να δεσει μια πετρα στον λαιμο του και να καταποντιστει στην θαλασσα,γιατι καθενας απο αυτους τους μικρους εχει τον φυλακα Αγγελο του!Αυτα τα ελεγε ομως ο Χριστος!Γιαυτο οι πρωτοι που τον υποδεχθηκαν στην εισοδο Του στα Ιεροσολυμα ηταν τα μικρα παιδια!Ο Χριστος επειθε και πειθει!Ο Χριστος δεν ειχε που την κεφαλην κλιναι!ο Χριστος ητο ανυποδητος!ΕΠΕΙΘΕ με τις πραξεις του!Επειθε και με τα λογια ΤΟΥ!Εσεις πειθετε με λογια χωρις πραξεις!Λογια,λογια,λογια!Πιστις ανευ εργων νεκρα εστι!Επιστολη Ιακωβου!Καλα τα ελεγε ο Ιακωβος ο καημενος αλλα ποιος τον ακουει!Επομενως σας λειπουν και βιωματα και παραδειγματα!
    Αυτα σας τα λεει καποιος που εζησε και τον υποχρεωτικο Εκκλησιασμο και τον μη υποχρεωτικο Εκκλησιασμο!
    Ενα μονο δεν εζησε το ξυλο απο την βεργα του δασκαλου!
    Μεινετε στις ξαναζεσταμενες αυτοκρατορικες σας στολες και τις χρυσοποικιλτες ραβδους σας και περιμενετε να ξαναπαρουμε την Αγια Σοφια,για να εχετε και κατι παραπανω και εμεις οι λιγοτερο πιστοι να ανεβουμε σε εναν βουκεφαλα και να ξαναπαρουμε τις Ινδιες που τις πηρε πρωτος ο Αλεξανδρος!Και ποιος ξερει μπορει να αναστηθει και ο μαρμαρωμενος βασιλιας!Προσεξτε ομως μην αναστηθει και ο μαρμαρωμενος ΙΩΑΚΕΙΜ,που τον πεταξατε στα αζητητα και αρχισει να σας ευλογει με υψωμενο τον γκρα και τον βασιλικο!Δεν πειθετε!Γιατι?δεν εχετε βιωματα !

    1. Τι μου θύμησες βρε άνθρωπε!Πρώτος-πρώτος κάθε Δευτέρα στην σειρά για το μερεμέτι επειδή δεν πήγαινα εκκλησία!Μιια φορά η τάξη λύθηκε στα γέλια γιατί ο δάσκαλος ανάθεσε σε εμένα να σημειώσω τους απουσιάζοντες!Επίσης ξύλο έτρωγαν και όσοι μιλούσαν ή ψιθύριζαν εν ώρα εκκλησιασμού!Μου προκαλούσε αφόρητη ζάλη το θυμίαμα,η κλεισούρα και από πάνω να έχεις τον παπά και τους ψαλτάδες να κακοφωνίζουν επι δύο ώρες ακαταλαβίστικα!Η κόλαση για ένα παιδί του δημοτικού που ήθελε επιτέλους να παίξει!Γιατί τότε είχαμε μάθημα και τα Σάββατα!Κάποτε ερχόταν και μιά καλόγρια για κατήχηση!Σάββατο απόγευμα!Ο ορισμός του τρόμου,φίλε μου!Ευτυχώς αυτό το μαρτύριο διήρκεσε σχετικά λίγο!

    2. Πολύ σωστά τα γράφετε όλα. Η μαγική πίστη (λέγοντας την τάδε προσευχή θα σωθώ) είναι σύμπτωμα ψυχικού τραύματος. Μόνο η ανθρώπινη επικοινωνία που εμπνέει εμπιστοσύνη λόγω της ανιδιοτελούς αγάπης θεραπεύει. Η εκκλησία χρειάζεται περισσότερους ποιμαντικούς ψυχοθεραπευτές και λιγότερους ορθόδοξους μάγους, που σκοτώνουν τον κορωνοϊό επικαλούμενοι το Αγ. Πνεύμα.

  3. γραφτηκε εδω το σχολιο μου,εκ παραδρομης,επρεπε να το γραψω εκει που θελετε να διαπαιδαγωγησετε τους νεους!γλωσσα τα αρθρα λανθανουσα λεει την αληθεια!

  4. σε εμας ερχοταν ενας πανυψηλος και βλοσυρος Αρχιμανδριτης να μας εξομολογησει για τα εγκληματα μας,παιδια τοτε 8 χρονων!ΚΑι μας αναγκασε να πουμε κατι για να εξιλεωθουμε!αλλος ελεγε οτι εφαγε το γλυκο απο το φαναρι που το φυλαγαν οι μαναδες μας,αλλος πηρε δυο κερασια απο την κερασια του γειτονα!Ενας πολυ φοβισμενος συμμαθητης μας ετρεμε ολοκληρος και ελεγε:εγω τι να πω για να μου δωσει την ευχη του!εγω τι να πω?ουτε γλυκο εκλεψα απο την μανα μου ,ουτε κερασια απο τον γειτονα!Αλλα για να μη θυμωσει ο παχουλος Εξομολογοςεπρεπε να βρει ενα κακουργημα!και σκεπτοταν εκεινη την ωρα κατι πολυ εγκληματικο,πολυ φοβερο!Δεν ξερω αν το βρηκε ακομα το εγκλημα του!Σημερα ομως ειναι ενας επιτυχημενος στα ματια των μαθητων του δασκαλος!Βαρβαρες εποχες,βαρβαροι ανθρωποι.ολα καταναγκαστικα!Ευτυχως εχοταν μια φορα το διμηνο και μπορουσαμε να κλεψουμε κανενα κερασακι παραπανω!

    1. Πας στοίχημα πως είπε ότι έριξε επίτηδες το μολύβι κάτω για να δει τι χρώμα βρακάκι φοράει η Ελενίτσα απο το πίσω θρανίο;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.