Η ιερή εικόνα της Παναγίας Ζιδανίου στην Κοζάνη – Θεία Λειτουργία για την επέτειο του σεισμού της 13ης Μαΐου 1995



Η θαυματουργή ιερή εικόνα της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας θα αγιάζει με την έλευσή της την πόλη της Κοζάνης από την 12η Μαΐου 2020.

Την Τετάρτη 13η Μαΐου 2020, με αφορμή την 25η επέτειο από την ημέρα του σεισμού του 1995, θα πραγματοποιηθούν (κεκλεισμένων των θυρών), στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ευχαριστήρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου, και λιτάνευση της εικόνας εντός του Ναού.

Η ιερή εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στην Κοζάνη έως την 1η Αυγούστου 2020 και θα βρίσκεται για προσκύνηση στους Ναούς εκ περιτροπής, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί.

Από την Ιερά Μητρόπολη

22 σχόλια στο άρθρο “Η ιερή εικόνα της Παναγίας Ζιδανίου στην Κοζάνη – Θεία Λειτουργία για την επέτειο του σεισμού της 13ης Μαΐου 1995

  1. ρε φαγωμαρα με την εικονα. καντε καμια δουλεια ρε και μην ασχολειστε με πραγματα που δεν σας ενδιαφερουν. ελεος πια

      1. Τι να διαμαρτυρηθείς ρε ακατανομαστε? Για την εικονα της Παναγίας? Είσαι με τα καλά σου? από όσα συμβαίνουν στη ζωή σου, η εικονα της παναγιας προσβαλλει τη λογική σου ρε ανεκδιήγητε? Συνελθετε, ασχοληθείτε με τιποτε αλλο επιτελους. μας εχετε ζαλισει που εχετε γινει ολοι αθεοι και σκεπτομενοι ξαφνικα. για κλαμματα ειστε.

        1. ΛΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Κ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΕΡΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΘΡΗΝΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΤΙΣΜΑΤΑ. ΚΑΜΙΑ Παναγιά ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΑΧ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ.

  2. Η Παναγια βρε δεν μας φταιει!το κλουβιο σας το μυαλο φταιει!βγαζετε την Παναγια στην ζητιανια!προκειμενου να γεμισετε τα ταμεια και μασκες και δεκαποντες θα φορεσετε!

  3. Για κλαματα εισαι και φαινεσαι λαδοποντικε!παρεκκλησιαστικε!γρηγορα στο κοινωνικο παντοπωλειο της Εκκλησιας!και μη ξεχασεις τα μακαρονια να ειναι μερκελ!απο το λιντλ!θα μας απαγορευσεις να σκεπτομαστε!Την λογικη μας προσβαλλει ο ραγιαδισμος σου και οχι η Παναγια!Και οι ομοιοι σου ελεγαν Ελλας Ελληνων χριστιανων!και μας εβαλαν στον γυψο!σταγονιδιο!

    1. ποια μερκελ ρε ακατανομαστε? ταχεις τελειως χαμενα? σας εχουν πεθανει τα κομπλεξ σας και το παιζεται ιστορια. για γελια ειστε, οχι για κλαμματα. ψευτοδιανοουμενοι της δεκαρας, που με την αμφισβητηση νομιζεται οτι τετραγωνισατε τον κυκλο. εσυ τετοια διανοια και μπηκες στον γυψο?

    2. Στη χώρα. Αυτή που ζούμε είναι φοβερό και θλιβερό να πιστεύει κάποιος πως κάθε σκεπτόμενος και ελεύθερος πολίτης που δεν είναι τυπολατρης κ εικονολατρης,δεν ακολουθεί τους νόμους αυτής της θρησκείας,είναι ψευτοδιανοουμενος αριστερός κ όταν τους ακολουθεί είναι δεξιός!μια πρωτοφανής σύνδεση θρησκείας και πολιτικής πεποίθησης ,η οποία φυσικά πηγάζει από τους πιο σκοταδιστικους κόλπους της εκκλησίας!
      Είσαι πιστός άρα δεξιός,είσαι ανεξιθρησκος άρα αριστερός!σε ποιο κόμμα άραγε ανήκε ο Χριστός κ η Παναγία;Κύριοι αυτής της πίστεως που εκπροσωπείτε
      Χαμηλώσετε τους τόνους και αφήστε ήσυχους όσους αναγκάζονται να πάρουν θέση στις εξωφρενικές σας ιδέες κ τάσεις!λέτε ότι θέλετε κ φωνάζετε να σας φοβηθεί ποιος;και μετά δε θέλετε και τα σχόλια!
      Αν θέλετε να ανακατεύετε με τον δημόσιο βίο να είστε έτοιμοι για οποιαδήποτε κριτική!οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά προκαλεί ερωτήματα κ μάλιστα εύλογα!
      Ο καθένας έχει αποφασίσει πως θα πορευτεί και σεις είστε οι τελευταίοι που θα του αλλάξετε γνώμη ,γιατί απλά είστε ανεπαρκείς κ ξεπερασμένοι!

  4. Το πρόβλημα δεν είναι η Παναγία. Αυτή είναι σίγουρα και αναμφίβολα Αγία.
    Το πρόβλημα είστε εσείς γραμματείς και φαρισαίοι που λέτε ότι η εικόνα είναι θαυματουργή.
    Ειδωλολάτρες!!!!!!
    Εικονολάτρες!!!!!!!

    Δεν λατρεύουμε το υλικό αλλά το πρόσωπο. Έτσι λέει η θρησκεία!!!!

    Πείτε μου λοιπόν κοπρίτες φαρισαίοι αρχιτεμπελχαναράδες βδέλες της κοινωνίας ακοινώνητοι ανύπαρκτοι αρουραίοι της θρησκείας σε τι διαφέρει η Παναγία από μια εικόνα σε μια άλλη εικόνα???

    Λύματα της κοινωνίας που τρέφεστε με το φόβο του λαού.

    1. ακου και εσυ, ευτυχως για εμάς, δυστυχως για εσενα, οτι θελέι ο καθενας πιστευει. ευτυχως για εμάς, δεν επικρατησε η αριστερη σας δημοκρατια και ακομα εχουμε το διακιωμα να πιστευουμε στην εκκλησια και στην παναγια και στις εικονες… το ποιος ειναι τεμπελχανας, αστο, μη μιλας εσυ ειδικα και οι ομοιοι σου. σκεπτομενε ταχατιαη

      1. Δεν μας απάντησες όμως α πό τον ίδιο το σεισμό γιατί δεν μας προφύλαξε η θαυματουργή εικόνα,όπως γράφει και ο πρώτος σχολιαστής;;; Ταχατιά μας προστατεύει!!!

          1. ΑΛΛΟΥ ΡΕ ΑΥΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΙ??/ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΤΟΥ 1978 ΕΙΧΑΜΕ 49 ΝΕΚΡΟΥΣ, ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΕ!!! ΤΟ 1995 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ Κ ΤΟ 1999 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΑΝΩ ΚΩΜΗ) ,ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΕ!!!

      2. Στο βαθμό που κάποιος νιώθει την ανάγκη να πιστεύει κ να λέει βοηθά Παναγιά μου κ ότι άλλο του λέει η καρδιά του,είμαστε σύμφωνοι.Δικος του λογαριασμός κ μπράβο του!όταν όμως προσπαθε να επιβάλλει το δικό του πιστεύω στους υπόλοιπους αυτο είναι που περιπλέκει τα πράγματα!ότι σας απασχολεί με τα θέματα της δικής σας πίστης δεν είναι ο κανόνας που πρέπει κανείς να τηρεί κ να μην χαρακτηρίζεται άθεος η αριστερός.Και αν είναι το έχει αποφασίσει κ δεν ενοχλεί κανέναν.Αυτη η έξαρση του θρησκευτικού σας πιστεύω αποδεικνύει τον φόβο σας κ την προσπάθεια που κάνετε για να συγκρατήσετε το πλήθος που σας πιστεύει κ τηρεί το θρησκευτικό του χρέος!
        Το αν υπάρχουν κ άλλοι λόγοι το ξέρετε εσείς !
        Πάντως καλό θα ήταν να ανανεώσετε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε με το πλήθος γιατί έτσι το υποτιμάτε !

  5. εσυ που σιτιζεσαι στο κοινωνικο παντοπωλειο της Εκκλησιας γιατι δεν εισαι τεμπελχανας,μαθε και αυτο!Επειδη λογω ιδεολογιας φασιστικης απορριπτεις την αριστερα,μαθε και αυτο!και μετα κανε οσες τουμπες θελεις στην μερκελ!Ο Χριστιανισμος στην αρχεγονη μορφη του ηταν Κομμουνισμος!Ολοι οι χριστιανοι μεσημερι βραδυ τρωγαν μαζι και αυτο ονομαζοταν ΑΓΑΠΕΣ.Υπηρχε κοινοκτημοσυνη,ολοι απο το υστερημα τους προσεφεραν στα κοινα τραπεζια και βοηθουσε ο ενας τον αλλον!Παμε καλα;
    Απο το 313μχ με την υπογραφη του Διαταγματος των Μεδιολανων σταματησαν ολασ αυτα!Ο Χριστιανισμος ανοχει τω κρατει,εγινε κρατος εν κρατει!Μεχρι τοτε Εκκλησια ηταν η υπαιθρια συγκεντρωση των πιστων με κεντρο τα κοινα τραπεζια και το κοινο Ποτηρι(θεια κοινωνια)!Οταν ομως αρχισαν να κτιζονται τα πετρινα κτιρια και ηθελαν να περιορισουν τον Χριστο μεσα στα πετρινα κτιρια,αλλαξαν τα πραγματα!Ο Θεος λατρευεται οπου πνει πνευμα αγαπης και ελευθεριας!Εκτος απο τα πετρινα κτιρια ,αρχισαν να κτιζονται και πετρινα παγκαρια!Η Εκκλησια ιδρυθηκε την Ημερα της Πεντικοστης και ηταν μια υπαιθρια συγκεντωση φλογερων μαθητων του Χριστου!Αυτα μικρουλη τα λενε τα βιβλια!εσυ που εισαι οπαδος της δεξιας δημοκρατιας,ειδαμε τα κατορθωματα της στην διαχρονια!Με την δεξια δημοκρατια δεν εχουμε ανεργους,δεν εχουμε αναγκεμενους,δεν εχουμε διψασμενους!Δεξιοι ηταν και τα ποντικια της επταετιας και δεξιοι παπαδες τους ευλογουσαν!Δεξιοι και οι βασιλιαδες,δεξιοι και οι Αρχιερεις!εκτος απο Σεραφειμ τον λεβεντοδεσποτα,που τσακισε τις μαδημενες φτερουγες των δεξιων παρεκκλησιαστικων οργανωσεων!Ο κουκουλοφορος της κατοχης που εδειχνε λεβεντες της αριστερας,ηταν πιο χριστιανος απο εναν κομμουνιστη?Αυτοι που πινουν το αιμα των ανθρωπων οπου της γης ειναι πιο πιστοι απο εναν αριστερο?Εσυ που υμνεις την μερκελ,την απογονο του Φον Λιμαν Σαντερς,ο οποιος κατεσφαξε με τον Κεμαλικο στρατο τον Ποντιακο Ελληνισμο,κατεσφαξε την Ελλαδα 1941-1944 και μας σφαζει με τα μνημονια,εσυ βρε καημενε εισαι πιο πολυ πιστος;και επειδη σαρεσει ο γυψος,στο αφιερων¨:
    ολη η δοξα,ολη η χαρη
    αγια μερα ξημερωνει…….
    φορεσε το στενο κουστουμακι σουτο κοτλε και αντε στο κοινωνικο παντοπωλειο!πριν παρεις την σακουλιτσα σου,κανε και μια ομολογια οτι εισαι παραεκκλησιαστικουλης και αχθος αρουρις!μεχρι να ψαξεις τι σημαινουν οι δυο τελευταιες,παρε λιγο γυψο απο τον δικο σου και γραψε Ελλας Ελληνων χριστιανων καθολικως διαμαρτυρομενων!ολοι εχουν μια θεση κατω απο τον Ηλιο και το βλεμμα ΕΚΕΙΝΟΥ!που ηταν και θα ειναι ΞΕΝΟΣ,γιατι τον μετελλαξατε εσεις τα διαχρονικα δεξιοποντικοχουντικοσταγονιδιακια!
    ΟΙ ανθρωποι ειναι στην δεξια,κεντρο ,αριστερα και ειναι λογικο,αλλα εσυ ο οργισμενουλης εισαι Παπαδοπουλομακαρεζοπατακουλης!Χαιρετισμα απο την μερκελ!

  6. Ε τότε γιατί η προστασία της είναι επιλεκτική;
    Κάπου αλλού κ πάντα υπάρχουν θύματα κ όχι μόνο από το σεισμό δυστυχώς!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.