Εικόνες εγκατάλειψης για τον ανδριάντα του Μητροπολίτη Ιωακείμ στην Κοζάνη – Δείτε φωτογραφίες



Τις παρακάτω εικόνες εγκατάλειψης ανήρτησε στο προφίλ του στο facebook ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Γρηγοριάδης.

Ο ίδιος αναφέρει πως μετά την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Κοζάνης ο Μητροπολίτης Ιωακείμ παραμένει “εξόριστος” για δεύτερη φορά, αφού ο ανδριάντας που βρισκόταν εκεί, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα σε νέο σημείο, ενώ έχουν ξεκινήσει ενέργειες του Συμβουλίου Κοινότητας για τοποθέτηση του ανδριάντα στην πλατεία Συντάγματος στην Κοζάνη.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τη λυπηρή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ένα μνημείο της πόλης που κάποτε είχε περίοπτη θέση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

 

 

 

Α.Ν. για το KOZANILIFE.GR

8 σχόλια στο άρθρο “Εικόνες εγκατάλειψης για τον ανδριάντα του Μητροπολίτη Ιωακείμ στην Κοζάνη – Δείτε φωτογραφίες

  1. Ο ανδριάντας πρέπει και θα μπει δίπλα στο καμπαναριό πάνω από τα γραφεία του Αγίου Νικολάου βάλτε το καλά στο κεφάλι σας εκεί στο δημαρχείο.

  2. Ντροπή στην εκκλησία, Το 1942 στη διάρκεια της κατοχής προσχώρησε στην Εθνική Αντίσταση με το ΕΑΜ και λίγο αργότερα η Ιερά Σύνοδος τον κήρυξε έκπτωτο.
    Τι δεν καταλαβαίνεις…??? Όσοι ήταν Έλληνες και αγαπούσαν την πατρίδα τους αυτού του είδους της τιμές είχαν από το κράτος και την εκκλησία…. Ξυπνήστε και μελετήσετε λίγο πόσο πολέμησε η εκκλησία την ίδια μας την χώρα …. Ξυπνήστε….Αν δεν είσαι ανθελληνες Παππάς και λάτρεις του σκοταδισμού και του κακού όπως είναι η θρησκείες έτσι καταλήγεις…

  3. Φαίνεται πως τους χαλάει την αισθητική όλους αυτους τους λιγούρηδες μοντερνιστες. Θα προτιμουσα τα αγάλματα στο κέντρο, γιατί λαός που τιμά και σέβεται ντους ήρωες του και την ιστορία του δεν τα πηγαινει στους μαχαλαδες. Εφόσον όμως το επίπεδο έκτρωμα που έκαναν στο κέντρο, ένα πρσμα σαν τα “μοντέρνα ” μυαλά τους δεν έχει “χώρο” Σας τα πανε στην Λυσσανε η κάπου άλλου. Έτσι που έκαναν την Κεντρική πλατρια τον πολυ πολυ να μας μοστράρουν κανεναν… Δρομέα καμμια μέρα. Ποιους παπαδες και φουστανελαδες με γιαταγάνι τώρα…

  4. Η επιστολή έχει συνταχθεί «Εν Αγίω Ορει τη 13/26 Απριλίου 1941» και απευθύνεται «Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους ΚύριονΑδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον»…
    Πρόκειται για την επιστολή που έστειλαν προς τον Χίτλερ – μια μέρα πριν (!) η Βέρμαχτ μπει στην Αθήνα – οι μονές του Αγίου Ορους «ικετεύοντες» να τους θέσει «υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν» του!
    Τι δεν καταλαβαίνεις????

  5. Ακος ψυχης θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Δεσποταδες_παπαδες_διακονοι ειστε πανω απο 100 ενας δε θα βρεθει να υπερασπισει το αγωνιστικο φρονημα του μητροπολιτη;ενας μονο ενας!μα για να το τολμησει αυτο θα πρεπει να εχει πνευμα ελευθερο και ιεροπρεπεια!ολοι τελικα ειστε στην δεξια πλευρα του Κυριου και στην αριστερα πλευρα του Κυριου εμεινε μονος ο μητροπολιτης;οχι μονο να βγαζετε πυρινους λογους μεσα στις εκκλησιες βρειτε κανα δυο λεξεις ως αντιδωρο στη μνημη του.ιδου η κοζανη ιδου και το πηδημα!τη θεσουλα σας δεν την χανετε κ τα ΑΤΜ σας ανταμειβουν καθε 30 του μηνος για τους αγωνες σας.αληθεια οι λαλιστατοι, που προτεινετε να στηθει εκ νεου ο αντριαντας;περιμενω απαντηση τωρα!

  6. Στον Ανδριαντα λεμε ΝΑΙ

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο Ανδριαντας πρεπει να μπει μπροστα στην πορτα του Αγιου Νικολαου!και οποιος εισερχεται στον περισπουδαστο και Ιερο Ναο,να φιλαει και το χερι Του!και να απελευθερωνεται απο δουλικα και ραγιαδικα πνευματα!

  7. Ξεκαρφωτη κοινωνια

    - Edit

    Απαντήστε

    Ντροπη!ντροπη!πεταξατε τα Αγια στα σκυλια!ουτε ορθιο βρε ανθρωπακια δεν εχετε τον Γεροντα!τον ξαναθαψατε,αλλα αυτος ξεθαφτηκε μονος του!ντροπη θεομπαιχτες!

    1. Αυτοί όλοι η υπάλληλοι που μπήκαν από της πίσω πόρτες τα παράθυρα και τους φεγγίτες στο δημαρχείο και πέταξαν έτσι τον ανδριάντα του δέσποτα θα πρέπει να περάσουν άμεσα από αξιολόγηση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.