Ανάρπαστα τα απολυμαντικά είδη στα super market της Κοζάνης – Πάνω από 40 κιβώτια «έφυγαν» χθες σε ένα μόνο s/m της πόλης



Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα super market της Κοζάνης, με αποκορύφωμα το μεσημέρι της Τρίτης 10 Μαρτίου 2020, έπειτα από την αναγγελία της είδησης εμφάνισης του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Κοζάνη.

Η κίνηση στα super market αυξήθηκε ακόμη περισσότερο μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Στις πρώτες προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού βρέθηκαν τα απολυμαντικά είδη (υγρά καθαρισμού, σπρέι, κρεμοσάπουνα, μαντηλάκια κ.α.) και όχι τόσο τα τρόφιμα μακράς διάρκειας, στον βαθμό που είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες μέρες, κατά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα.

Η επάρκεια στα είδη μακράς διάρκειας είναι μεγάλη, σύμφωνα με τον διευθυντή μεγάλης αλυσίδας super market της Κοζάνης, αφού ο κόσμος έχει ήδη προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες τις προηγούμενες μέρες.

Περισσότερα από 40 κιβώτια με απολυμαντικά είδη τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο κατάστημα την Τρίτη 10 Μαρτίου, ενώ όπως συμπλήρωσε ο διευθυντής του καταστήματος στο KOZANILIFE.GR, πρόκειται για μία τεράστια αύξηση πωλήσεων στα συγκεκριμένα είδη, άνευ προηγουμένου που ξεπερνά το 400% τις τελευταίες μέρες.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης ήταν το γεγονός που παρατηρήθηκε στους διαδρόμους των super market ότι τα απολυμαντικά άδειαζαν από το καροτσάκι, πριν ακόμα τοποθετηθούν στα ράφια, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έπαιρναν ακόμα και κιβώτια.

Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος πρέπει να δείξει ψυχραιμία. ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος διαχείρισης.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.