Με συγκίνηση και επισημότητα η φετινή Εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα της Ερμακιάς



Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου , παρουσία των Βουλευτών Π.Ε. Κοζάνης κ.κ .Δημητριάδη, Μουμουλίδη και Ντζιμάνη εκπροσώπων του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , της Περιφέρειας ,του Γερμανού Γενικού Προξένου της Θεσσαλονίκης , Αντιστασιακών Οργανώσεων , στρατιωτικών τοπικών και περιφερειακών αρχών και πλήθους κόσμου τελέστηκε την Κυριακή 7-4-2019 η τέταρτη εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα της τοπικής κοινότητας Ερμακιάς του Δήμου Εορδαίας μετά και την επίσημη αναγνώρισή της ως μαρτυρικό χωριό.

Η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των εκτελεσθέντων και σφραγιασθέντων αμάχων πολιτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής την Άνοιξη του 1944 τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης στο Ηρώο ,ενώ ακολούθησαν η ανάγνωση του ιστορικού της ημέρας , η τεκμηριωμένη ομιλία από το Δημήτριο Κούρτη , Δικηγόρο και υποψήφιο Δρ . Διεθνούς Δικαίου Νομικής ΑΠΘ , το προσκλητήριο νεκρών από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Σακελλάρη και η κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησε δεξίωση στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ την εκδήλωση μνήμης πλαισίωσαν με εμβατήρια και με ένα τραγούδι για το μαρτυρικό χωριό , οι Τροβαδούροι της Πτολεμαϊδας .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.