Για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστό το κολυμβητήριο Κοζάνης λόγω ανακατασκευής – Δηλώσεις του Δημάρχου Κοζάνης για τα νέα κοιμητήρια Κοζάνης και το καλλιτεχνικό σχολείο



Η ένταξη διαφόρων έργων συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018. Μεταξύ αυτών και η ριζική ανακαίνιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κοζάνης, έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου, λέγοντας: «Το συγκεκριμένο κτήριο είναι καταπονημένο, έχει φτάσει στα όριά του πολλά και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια ριζική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου. Θα αλλάξει όλη η στέγη και προφανώς θα γίνουν και άλλου είδους παρεμβάσεις. έχουμε καθυστερήσει στο να κάνουμε μια βαθιά και ουσιαστική αλλαγή. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιήσουμε το κολυμβητήριο του Λιαππείου, έχοντας ξεκινήσει ήδη η διαδικασία. Το κολυμβητήριο θα είναι κλειστό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως είναι έργο που επιβάλλεται να γίνει». Για το ζήτημα αυτό δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ του δήμου Κοζάνης, κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Απαλλοτρίωση εκτάσεων για τα νέα κοιμητήρια της Κοζάνης

Το θέμα των νέων κοιμητηρίων της Κοζάνης συζητήθηκε, επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας και συγκεκριμένα η απόφαση απαλλοτρίωσης της έκτασης που απαιτείται. Τα νέα κοιμητήρια της Κοζάνης απαιτούν την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, διαδικασία η οποία βρίσκεται προς το τέλος της. Το παλιό κοιμητήριο έχει ήδη πολλά προβλήματα και ευελπιστούμε πως το επόμενο διάστημα να μπορέσουμε σταδιακά να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του νέου κοιμητηρίου της Κοζάνης», δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης καθώς και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κλείτου αναφέρθηκαν στην ίδρυση του καλλιτεχνικού σχολείου και στην αλλαγή στέγασής του έπειτα από τις συζητήσεις που έγιναν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το καλλιτεχνικό σχολείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1η Σεπτεμβρίου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του KOZANILIFE.GR τις δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018:

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.