Η τοποθέτηση του Γ. Ντζιμάνη στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας και το Σκοπιανό – Δείτε το βίντεο



Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, κ. Ντζιμάνης Γεώργιος και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

«Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η πρόταση δυσπιστίας αποτελεί τουφεκιά στον αέρα, γιατί εκφράζει την αμηχανία της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την οποία βλέπει να βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια, να πλησιάζει στη ρύθμιση του χρέους και να φέρνει συμφωνία για τη διευθέτηση των διαφορών μας με τη ΦΥΡΟΜ. Ξαφνικά η αυτοπεποίθηση των νικητών των δημοσκοπήσεων εξανεμίσθηκε από την αυτοπεποίθηση των νικητών της πραγματικής πολιτικής.

Και έρχομαι στη συμφωνία.
Τα Βαλκάνια ιστορικά έχουν χαρακτηρισθεί σαν η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Τα σύνορα τους είναι κατοχυρωμένα από τη συνθήκη του Βουκουρεστίου. Με τη συνθήκη αυτή η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας διαμοιράστηκε ως εξής: Το 51% του εδάφους της το πήρε η Ελλάδα, το 39% η Σερβία (σημερινή ΠΓΔΜ), το 9,5% το πήρε η Βουλγαρία κι ένα 0,5% του εδάφους πέρασε στην Αλβανία.

Η Ελλάδα με τη συνθήκη αυτή πήρε το σύνολο σχεδόν της ελληνικής Μακεδονίας την οποία πότισαν με το αίμα τους οι μακεδονομάχοι και ο ελληνικός στρατός. Η ελληνική Μακεδονία λοιπόν είναι ελληνική και δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει. Ηρεμίστε λοιπόν οι όψιμοι μακεδονομάχοι η Μακεδονία μας δεν κινδυνεύει.

Με τη δημιουργία της Γιουγκοσλαβίας συστάθηκε η σοσιαλιστική δημοκρατία της Μακεδονίας η οποία το 1963 μετονομάστηκε σε λαϊκή δημοκρατία της Μακεδονίας. Για πολιτικές σκοπιμότητες λόγω του ψυχρού πολέμου, όχι μόνο δεν υπήρξε αντίδραση από τις τότε ελληνικές κυβερνήσεις, που έκαναν συμφωνίες στο όνομα αυτής της χώρας, αλλά και τα σχολικά βιβλία της γεωγραφίας (1977) και οι σχολικοί και οι στρατιωτικοί χάρτες απεικόνιζαν την βόρεια γείτονα μας με το όνομα Μακεδονία.

Με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας η βόρεια γείτονα μας αναγνωρίσθηκε με το όνομα Μακεδονία λόγω κακών χειρισμών του ΥΠΕΞ, ο οποίος αφενός μεν έριξε την κυβέρνηση του Κων/νου Μητσοτάκη και αφετέρου έκανε πολιτική καριέρα ως Μακεδονομάχος.

Στη συνέχεια με την ενδιάμεση συμφωνία η χώρα αυτή ονομάσθηκε FYROM. Ακολούθως δημιουργήθηκε η εθνική γραμμή η οποία προέβλεπε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις erga omnes την οποία απέρριψε ο εθνικιστής πρωθυπουργός της FYROM Γκρουέσκι στο Βουκουρέστι το 2008.

Μετά το Βουκουρέστι, δεν είχαμε καμία εξέλιξη μέχρι που ήρθε στην κυβέρνηση της FYROM ο Ζάεφ.
Η Κυβέρνηση μας, με βάση την εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου και ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τον πήχη απαίτησε αναθεώρηση του συντάγματος της γείτονας χώρας.
Η μείζονα αντιπολίτευση υπέβαλλε πρόταση δυσπιστίας με το πρόσχημα ότι η συμφωνία είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα. Αυτό είναι το πρόσχημα, ενώ στην ουσία ο πραγματικός λόγος είναι ψηφοθηρικός και η ύστατη προσπάθεια για την πτώση της κυβέρνησης μας.
Με αυτό τον τρόπο η αντιπολίτευση προσπαθεί να διχάσει τον ελληνικό λαό εκμεταλλευόμενη τον πατριωτισμό του και την ευαισθησία του και την ανησυχία του για τα εθνικά θέματα.

Εγκαταλείποντας την εθνική γραμμή και στην ουσία μη έχοντας καμία θέση η αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα αλλά τα μικροκομματικά της.
Η συμφωνία σέβεται τις αξίες, τις γραμμές και την αξιοπρέπεια των δυο λαών, αποκηρύσσει τον αλυτρωτισμό και δεν είναι ταπεινωτική, για αυτό είναι και βιώσιμη. Επίσης, είναι ταυτόσημη με την εθνική θέση και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί εδώ και 20 χρόνια.

Αναγνωρίζει για τη χώρα σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, Βόρεια Μακεδονία, erga omnes, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους έλληνες κατοχυρώνοντας έτσι την εθνική μας κληρονομιά και την ιστορία μας.

το όνομα Μακεδονία με το οποίο η πλειονότητα των χωρών του ΟΗΕ αναγνωρίζει τη γείτονα χώρα, στο εξής θα αναγνωρίζεται ως Βόρεια Μακεδονία.
Η γλώσσα αναφέρεται ως μακεδονική και τονίζεται ότι ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών.
Η ιθαγένεια / υπηκοότητα (nationality) είναι Macedonian / citizen of North Macedonia. Αυτό δεν αφορά την εθνότητα (ethnicity).

Η συμφωνία δεν είναι εθνική υποχώρηση αλλά πρόκειται για κλείσιμο της ανοιχτής πληγής που για δεκαετίες έχουμε με τη γείτονα χώρα.
Η Ελλάδα μετά την έξοδο της από την επιτροπεία και τα μνημόνια επιδιώκει την συνανάπτυξη, την συνεργασία και την αλληλεγγύη με τους λαούς των δυτικών Βαλκανίων μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Τόσα χρόνια στο όνομα της πατριδοκαπηλίας εκατέρωθεν χάσαμε πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο και χρόνο τα οποία ήταν αναγκαία για τη χώρα μας
Το γεωπολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε μας επιβάλλει να κλείσουμε τα ανοιχτά μέτωπα στα βόρεια σύνορα μας και να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουμε με το γείτονα προς ανατολάς.

Τέλος εύχομαι οι Πρέσπες να γίνουν σύμβολο ειρήνης επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών και θα συμβάλλουν στην συνανάπτυξη, σταθερότητα και ασφάλεια των Βαλκανικών χωρών.

Σας ευχαριστώ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΤΖΙΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Βουλευτή Κοζάνης – ΣΥΡΙΖΑ

3 σχόλια στο άρθρο “Η τοποθέτηση του Γ. Ντζιμάνη στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας και το Σκοπιανό – Δείτε το βίντεο

    1. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α/Τ ΒΕΛΟΣ

      - Edit

      Απαντήστε

      ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ —ΑΥΤΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ–ΕΚΛΕΓΕ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ –ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ===ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 73 –ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ–ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ

  1. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ
    ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ (ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.