Ημερίδα από το Student Branch της ΙΕΕΕ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Δείτε το πρόγραμμα



ieee_pdm4256To φοιτητικό παράρτημα της IEEE στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή τα εγκαίνια του νέου της γραφείο, διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 9/12/2017 στο φουαγέ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με καλεσμένους όλο το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όλες τις φοιτητικές ομάδες του ΠΔΜ, αλλά και πρόσωπα από τις τοπικές αρχές όπως ο Δήμαρχος του Δήμου Κοζάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

Τι είναι το Student Branch της ΙΕΕΕ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:

Το IEEE Student Branch είναι ο πρώτος κλάδος στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ο έκτος στην Ελληνική Ενότητα. Βρίσκεται στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Κοζάνης.

Δημιουργήθηκε το έτος 2010, με πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου (Adjunct Lecture ICTE, Ακαδημαϊκά Έτη 2008 – 2011), και ο σπουδαστής Κωνσταντίνος – Ιωάννης Μαγκούφης (Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου, Ακαδημαϊκό Έτος 2009-2010) σε συνεργασία με μια ομάδα εθελοντών.

Οι διαδικασίες ξεκινούν τον Απρίλιο του 2010, ενώ ο Πέτρος-Γεώργιος Σιδέρης ως Προσωρινός Πρόεδρος και η δημιουργία του SB στις 30 Απριλίου 2010.
Οι πρώτες εκλογές διεξήχθησαν στις 18 Οκτωβρίου 2010 για την ίδρυση της πρώτης εκτελεστικής επιτροπής.

Από τότε, το IEEE SB αριθμεί περισσότερα από 30 μέλη, τα οποία συμμετέχουν σε συνέδρια, διαγωνισμούς, εργαστήρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις κλπ.

Εν έτη 2017 το student branch του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει δυναμικά και δραστηριοποιείται οργανώνοντας διάφορες ημερίδες και workshops. Το φετινό Προεδρείο αποτελείται από τον Αλέξανδρο Μόδεστο Μόδη στη θέση του Προέδρου,Βασίλης Μπαλάφας ως Αντιπρόεδρος,Ιωάννης Πραβινός ως Webmaster , Γεώργιος Δήμας ως Ταμίας και Αντώνης Κόγιας ως Γραμματέας. Μαζί ως Προεδρείο και με την υποστήριξη των υπόλοιπων μελών της IEEE του Πανεπιστημίου μας συνεχίζουμε να έχουμε ως κύριο στόχο την ενίσχυση της τεχνολογικής αίσθησης και ικανοτήτων των φοιτητών των σχολών μέσω διάφορων δραστηριοτήτων .

Στον χώρο της εκδήλωσης πέρα από το περίπτερο της IEEE θα στηθούν περίπτερα από τις ομάδες :

Α) Hyperion Robotics

Η Hyperion Robotics είναι η ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Μετά από πρωτοβουλία προπτυχιακών φοιτητών ιδρύθηκε το 2014, με πρωταρχικούς στόχους την έρευνα και την συμμετοχή της σε παγκόσμιους διαγωνισμούς του αντικειμένου. Το 2015 η ομάδα συμμετείχε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO QATAR) στην Ντόχα του Κατάρ, κατακτώντας την πρώτη θέση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, και την 19η παγκοσμίως. Το 2016 η Hyperion Robotics γίνεται η μοναδική πανεπιστημιακή ομάδα ρομποτικής που βραβευεται από Πρωθυπουργό. Στην συνέχεια, συμμετείχε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO INDIA) στο Νέο Δελχί της Ινδίας, με αποτέλεσμα την πρώτη θέση πανελλαδικά και την 28η παγκοσμίως. Με την συμμετοχή της πάλι στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής το 2017, απέσπασε πανελλήνια την 3η θέση. Όσον αφορά το μέλλον της ομάδας, το 2018 σχεδιάζονται δύο σημαντικά project (PROJECT CRONUS, PROJECT ICARUS) για τον τομέα της ρομποτικής, καθώς και νέες συμμετοχές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Β) Tyφoon Motoracing

Η ομάδα Τyφοοn του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας(Π.Δ.Μ.) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014 ως πρωτοβουλία φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και σήμερα αποτελείται από 19 προπτυχιακούς φοιτητές. Ο στόχος της ομάδας είναι η ανάπτυξη ενός πρωτότυπου μοντέλου αγωνιστικής μηχανής 250cc το οποίο θα κερδίσει τις εντυπώσεις για τις καινοτομίες τους και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον για την δυνατότητα εκβιομηχάνισής του. Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει όλες τις φάσεις του έργου, από τον σχεδιασμό και τη δοκιμή μέχρι την παραγωγή και την προώθηση.

Αυτό το πρωτότυπο θα αξιολογηθεί εν συνεχεία στον διαγωνισμό του MotoStudent, στον οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά πανεπιστημιακές ομάδες από όλη την Ευρώπη αλλά και απο άλλες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα εκπροσωπείται για πρώτη φορά στα χρονικά του διαγωνισμού από την ομάδα μας το καλοκαίρι του 2016. Πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνεται από την MEF (Moto Engineering Foundation) και πραγματοποιείται κάθε τρία εξάμηνα στην πίστα Motorland στην Αραγονία της Ισπανίας.

Η ομάδα αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τη δεύτερή της συμμετοχή στο διαγωνισμό τον Οκτώβριο του 2018.

Γ) Aspire – Aerospace Research Engineering UOWM

Η ομάδα ASPiRE (Aerospace Research Engineering) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από ένα σύνολο φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα κοινά ενδιαφέροντα στις

αεροδιαστημικές εφαρμογές, καθώς και η διάθεση να εξερευνήσουν και να μάθουν άγνωστους και διαφορετικούς τομείς, αποτέλεσε τον κύριο λόγο της δημιουργίας της. Πλέον αποτελεί την επίσημη ερευνητική ομάδα αεροδιαστημικών εφαρμογών του πανεπιστημίου. Απαρτίζεται και αντλεί νέα μέλη, κυρίως από τα δύο πολυτεχνικά τμήματα του πανεπιστημίου, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Αποστολή της ομάδας είναι η δημιουργία μιας ερευνητικής κοινότητας στους κόλπους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας ανάμεσα στους φοιτητές, η επίλυση πραγματικών προβλημάτων, η ελεύθερη παροχή γνώσεων στο ευρύ κοινό και η συμμετοχή σε σχετικούς φοιτητικούς διαγωνισμούς με κίνητρο την απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών από πραγματικές εφαρμογές. Αυτή τη στιγμή η ομάδα αποτελείται από 30 άτομα τα οποία έχουν χωριστεί σε 3 project. Το Cansat in Greece, Cansat International και CubeSat.

O σκοπός αυτής της ημερίδας πέρα από το εορτασμό του νέου χώρου μας έχει ως στόχο να φέρει την τοπική κοινωνία μέσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας .

Το πρόγραμμα της ημερίδας διαμορφώνεται ως εξής:

Το Σάββατο 9/12/2017:

11:00π.μ – Καλωσόρισμα/Καφές

13:00μ.μ – 14:00μ.μ – Παρουσιάσεις/Ομιλίες

14:00μ.μ – 19:00μ.μ – Demos/Networking

Σας περιμένουμε όλους σε αυτό το ξεχωριστό event!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.