Κεντροαριστερά στα λόγια και στην πράξη κεντροαριστεροδεξιά – Του Βασίλη Μαρκόπουλου



arthrografia1Ετσι απλά , σαν να μην υπήρχε χθες. Διαγράφουν τις ευθύνες του παρελθόντος , λες και δεν κυβέρνησε το κόμμα τους καμιά 20ριά χρόνια, ετσι που κατάντησε καθεστώς. Είναι περήφανοι για το βάρος που μόνο του σήκωσε το κόμμα τους και εμπασε τη χώρα στα μνημόνια , όταν οι « άλλοι » άλλα έλεγαν και αργότερα διαφορετικά έπραξαν. Αυτους τους « άλλους » που τους θεωρούσαν « σκότος » , « έρεβος » και βαθιά συντηρητικούς τους ζέσταναν κατω από τις πράσινες ακτίνες του ήλιου τους και μαζί κυβέρνησαν με το 4 , 2 , 1 και τη γνωστή σε όλους πολιτική. Οι πολίτες για την όλη τους πολιτική συμπεριφορα τους ανέδειξαν στην 4η θέση , όχι στην 3η όπως ισχυρίζε-ται η κα Γεννηματά , που με προσεταιρισμό βουλευτών άλλων κομμάτων κατέκτησε στη Βουλή την 3η θέση, όχι όμως στο εκλογικό σώμα .Οι πολίτες δεν δικαίωσαν την πολιτική που εφήρμοσαν και για την οποία είναι ακόμη περήφανοι,δικαίωμά τους να το λένε , αλλα κρίθηκαν δυο φορές γι’ αυτό , όχι γιατί άλλοι παραπλάνησαν το Λαό και τους είπαν ψέματα , αλλά γιατί οι « αλλοι » και οι ίδιοι δεν έπεισαν.

Με τα δεδομένα αυτά φιλοδοξούν να πάνε σε νέο κόμμα με τα παλιά φθαρμένα υλικά και με στόχο για ορισμένους να αναδειχτούν σε 2ο κόμμα , γιατί όμως αρνούνται την 1η θέση , αφού είναι περήφανοι για την προηγούμενη πολιτική τους ; Εκλέγουν πρώτα αρχηγό και μετα θα ιδρύσουν το κόμμα , αλλα ποιός θα ιδρύσει το νέο κόμμα ; θα συνταξει το καταστατικό του ; θα καθορίσει την πολιτική του ; Ο εκλεγμένος από τη βάση αρχηγός ; και τί θα είναι ο νέος αρχηγός ; ανεξάρτητο όργανο που θα λύνει και θα δένει κατά το δοκούν ; Θα προσλαμβάνει και θα διαγράφει σε μια πρόχειρη κόλλα χαρτί τον οποιονδήποτε που θα εκφραστεί διαφορετικά ; Είδαμε τη συμπεριφορά και την τύχη των εκλεγμένων από τη βάση αρχηγών : Παπανδρέου , Σαμαράς , Μητσοτάκης. Τα μέλη και τα στελέχη του νέου κόμματος τί ρόλο θα παίζουν ; το ρόλο του κομπάρσου που θα δίνουν με τη συμμετοχή τους στα διάφορα καταστατικά όργανα επίφαση δημοκρατική στις αποφάσεις του αρχηγού ή ενός ελεγχόμενου απ αυτόν οργάνου , που θα λαμβάνει τις αποφάσεις ; Δυο από τους υποψηφίους ( Γεννηματα , Θεοδωράκης ) ξεκινούν με αφετηρία τα κομματά τους που θα θεωρούν δεξαμενή άντλησης ψηφοφόρων και με το έτσι θέλω τα διατηρούν. Είναι αυτό δείγμα ισότιμου ανταγωνισμού με τους αλλους συνυποψηφίους τους ; Δείχνει μια άλλη διαφορετική νοοτροπία ; Και τι προοπτική θα έχει ο νέος φορέας , αν βρεθεί με αρχηγό την κα Γεννηματά ή τον κο Θεοδωράκη ; Και οι δυό τους δοκιμάστηκαν και φάνηκε μέχρι που μπορεί να φθάσει η προσφορά τους στην προοπτική του νέου φορέα.

Απο την ιστορία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν διδάχτηκαν τίποτα ;

Βλέπουν ν΄αλλάζει κάτι στην πολιτική που εξαγγέλει και πράττει καθημερινά ; Γιατί

κάθονται και συζητούν το ενδεχόμενο πιθανής μελλοντικής κυβερνητικής συνεργαιας ; Την προηγούμενη κυβερνητική τους συνεργασία ο Λαός την έκρινε αρνητικά, εξ άλλου ο Μητσοτάκης επιδιώκει αυτοδυναμία. Το αν θα συνεργαστούν με άλλα κόμματα αριστερα ή δεξιά τους τοποθετημένα , αυτό θα κριθεί μετα τις εκλογές και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα , που θα προκύψει.Γιατί τόση πρεμούρα με το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που στο κάτω κατω πολιτική μνημονίων εφαρμόζουν, όπως την ίδια πολιτική εφάρμοζαν κι αυτοί. Μήπως θέλουν να ανατρέψουν την πολιτική αυτή ; Ας το πούν ξεκάθαρα. Ξορκίζουν το ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά γιατί τους πήρε τους ψηφορόρους και συμπεριφέρονται σαν την « προδομένη χήρα ».Ομως οι ψηφοφόροι δεν είναι πιόνια , ούτε υπέγραψαν συμβόλαιο με το ΣΥΡΙΖΑ. Στις επόμενες εκλογές θα κρίνουν οι θέσεις , οι απόψεις , οι πολιτικές συμπεριφορές ΟΛΩΝ και φυστικά τα αποτελέσματα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.