Νοτιάδες και βροχές το σκηνικό του καιρού της εβδομάδας – Πότε αναμένεται μεταβολή του καιρού στο νομό Κοζάνης;



vroxi_amaksia

Νοτιάδες κυριαρχούν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και την μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Μεταβολή θα παρουσιάσει όμως ο καιρός τη νέα εβδομάδα με ενίσχυση των νοτιάδων σε πρώτη φάση και βροχές, ενώ θα διαδεχτούν την κατάσταση η πτώση της θερμοκρασίας προς το τέλος της εβδομάδας.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 7.11.2016

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

ΒΟΡΑΣ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ) 2090μ

3,7

ΒΛΑΣΤΗ

10,3

ΓΡΕΒΕΝΑ

10,8

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

12,6

ΟΡ. ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

12,8

ΒΕΛΒΕΝΤΟ

13,1

ΟΡ. ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

13,4

ΑΡΔΑΣΣΑ

14,1

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

14,4

ΦΛΩΡΙΝΑ

14,6

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 7.11.2016 αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις στο σύνολο του νομού, δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες λασποβροχές ή λασποψιχάλες μικρή διάρκειας στα ορεινά τμήμα κυρίως. Οι νοτιάδες θα πνέουν με ένταση 3-4 ίσως τοπικά και 5bf. Η θερμοκρασία δεν φτάσει τους 19c στη Κοζάνη, τους 21c σε Πτολεμαΐδα, 19 σε Σιάτιστα και 21 με 22 σε Σέρβια και Βελβεντό.

Την Τρίτη 8.11.2016 αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού, από το πρωί θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας στα πεδινά της Εορδαίας και της Κοζάνης καθώς και στο ανατολικό Βόιο. Πρόσκαιρες μπόρες θα σημειώνονται από το πρωί κυρίως στα ορεινά ενώ ορισμένα από τα φαινόμενα θα κάνουν σύντομη εμφάνιση και σε πεδινές περιοχές έως και το μεσημέρι. Ουσιαστική μεταβολή με γενικευμένο χαρακτήρα σε όλο το νομό αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης με βροχές που σταδιακά θα ενταθούν. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στα ορεινά του Βοϊου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί 5-6bf. H θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 10c ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 17c σε Κοζάνη, 19c σε Πτολεμαΐδα, 16 σε Σιάτιστα και 18-19 σε Σέρβια και Βελβεντό.

Την Τετάρτη 9.11.2016 θα πρέπει να είναι σε εξέλιξη κακοκαιρία από τα ξημερώματα με διάρκεια (με μικρά διαστήματα ύφεσης) έως και το βράδυ. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα φαινόμενα θα είναι μικρότερης έντασης στα ανατολικά λεκανοπέδια Κοζάνης, Σερβίων και Πτολεμαιδας, παρόλα αυτά αναμένονται και εκεί αξιόλογες βροχές. Οι άνεμοι αν και θα διατηρηθούν νότιοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11-15c στο σύνολο του νομού ενώ προς το βράδυ θα παρουσιάσει πτώση.

Την Πέμπτη 10.11.2016 ο καιρός θα πρέπει να παρουσιάσει βελτίωση με διαστήματα ηλιοφάνειας, οι άνεμοι θα παραμείνουν από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει υποχώρηση με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 12-13c.

Την Παρασκευή 11.11.2016 ο καιρός θα πρέπει με δεδομένο τα σημερινά στοιχεία να παραμείνει αίθριος, σταδιακή μεταβολή θα πρέπει να επέλθει από το βράδυ της Παρασκευής με βροχοπτώσεις καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της περιφέρειας. Η άνεμοι θα παραμείνουν για ακόμα μία μέρα νότιοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4-14c.

 

vasileiadis_giorgos1

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης για το KOZANILIFE.GR

 


 

Ο καιρός είναι χορηγία:

agros_banner36456457

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.