Συλλυπητήριο μήνυμα του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού και του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού για το θάνατο της Αθηνάς Τζινίκου-Κακούλη



shrtshshrthrstΑΘΗΝΑ ΤΖΙΝΙΚΟΥ – ΚΑΚΟΥΛΗ (1942-2016)

Στις 23 Φεβρουαρίου 2016 έφυγε από τη ζωή η Αθηνά Τζινίκου-Κακούλη, φιλόλογος, λαογράφος, τ. Διευθύντρια του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα και ζωγράφος.

Η Αθηνά γεννήθηκε το 1942 και μεγάλωσε στο Βελβεντό. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με το έργο της αναδείχτηκε σε μια από τις σημαντικότερες πνευματικές μορφές του τόπου μας τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Συνέγραψε πλήθος εργασιών και εξέδωσε βιβλία ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου. Με την κλασική της πλέον εργασία «Λαογραφικοί Αντίλαλοι του Βελβεντού» άφησε σπουδαιότατη παρακαταθήκη στη βιβλιογραφία που αφορά στο Βελβεντό. Με πάθος ασχολήθηκε με την παράδοση, την ιστορία και την εν γένει πολιτιστική παραγωγή του τόπου μας. Δεκάδες δημοσιεύσεις, εκδόσεις ομιλίες-διαλέξεις και τηλεοπτικές παραγωγές έχουν τη σφραγίδα της.

Επίτιμο Μέλος και τακτική συνεργάτης του Μ.Ο.Β., δημοσίευε στην εφημερίδα μας από τα πρώτα χρόνια της έκδοσής της μέχρι και σήμερα άρθρα, λαογραφικού και ιστορικού περιεχομένου, δώριζε  βιβλία στη βιβλιοθήκη καθώς και τεράστιο αριθμό αντικειμένων στη Λαογραφική Συλλογή του Ομίλου. Σ’ αυτήν οφείλεται και η ίδρυση του Τμήματος
Ζωγραφικής του Ομίλου το 1979.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλειά της και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Στη μνήμη της αντί στεφάνου το Δ.Σ. του Μ.Ο.Β. ομόφωνα αποφάσισε τη δωρεά ποσού στην Παιδική και Εφηβική βιβλιοθήκη του Βελβεντού.


Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων–Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου για την απώλεια της Αθηνάς Τζινίκου-Κακούλη.

Εκφράζω τα θερμά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσας Αθήνας Τζινίκου-Κακούλη. Η πορεία της ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το Βελβεντό, την ιδιαίτερη πατρίδα της που με τόσο πάθος αγάπησε κι ανέδειξε μέσα από τα βιβλία και κείμενά της. Η  Αθήνα Τζινίκου-Κακούλη αφήνει πίσω της ένα τεράστιο πνευματικό έργο, σημαντική παρακαταθήκη για τη νέα γενιά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.