Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από τις πιο παραδοσιακές και τις πιο κλασσικές συνταγές για μελομακάρονα. Αν τη φτιάξετε «θα γλείφετε τα δάχτυλά σας» !
Υλικά:
2 φλ. τσαγιού λάδι
1φλ. Τσαγιού ζάχαρη
½ φλυτζάνι του τσαγιού πορτοκάλι στημένο
7 ½ φλ. Τσαγιού αλεύρι
Λίγη κανέλα
2 κ. γλυκού μπεέϊκιν
1 κ. γλυκού κοφτό σόδα
½ φλυτζ. Τσαγιού κονιάκ
Σιρόπι :
2 φλυτζ. Τσαγιού μέλι
2 φλυτζ. Τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζ. Τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία λεκάνη το λάδι, την πορτοκαλάδα, το κονιάκ, τα μπέϊκιν και τη σόδα και τα χτυπάμε με το μίξερ. Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και τα ζυμώνουμε πλέον με τα χέρια. Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε ή το κλασικό τους σχήμα .
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, σε λαδόκολλα στους 190c για 30-35 λεπτά .
Μόλις κρυώσουν φτιάχνουμε το σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά και δεν τα ανακατεύουμε καθόλου. Προσέχουμε μόνο να μη χυθεί γιατί το σιρόπι καθώς βράζει αφρίζει και αφαιρούμε τον αφρό με ένα κουτάλι .Δεν ανακατεύουμε καθόλου!
Αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολλά, τα τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί από την ανάποδη πλευρά ( δηλαδή η πάνω όψη προς τα κάτω) και σιροπιάζουμε με μία κουτάλα. Τα αφήνουμε για περισσότερο από μισή ώρα ανάποδα και έπειτα τα γυρνάμε από την κανονική τους πλευρά για να ρουφήξουν και το υπόλοιπο σιρόπι.
Καλή επιτυχία & του χρόνου με υγεία!
Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR
ΝΑΝΑ Β.
- Edit
ΚΟΛΑΣΗ! ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ?
kozanilife
- Edit
Η φωτογραφία είναι από φωτογράφηση του καταστήματος Deux Kk της Κατερίνας Κορκά:
https://www.kozanilife.gr/2015/11/katerina-korka-deux-kk-kozani-xristougenniatika-glika-2015/
Ανώνυμος
- Edit
mourlia, iperoxa!
letta syros
- Edit
ΕΓΩ ΑΥΤΗ Τ ΣΥΝΤΑΓΗ Τ ΚΑΝΩ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ Τ ΚΟΖΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΑΖΩ