Ο Θαλάσσιος Κόσμος σας προτείνει: Μπακαλιάρο φέτα με κρεμμύδια!
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη, Χρόνος Προετοιμασίας: 20 περίπου λεπτά, Υλικά: για 4 άτομα |
Υλικά:
• 1Κg (περίπου) μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος σε φέτες «Θαλάσσιος Κόσμος»
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 2 ντομάτες (μέτριες) ψιλοκομμένες
• 4 κουταλιές αλεύρι
• 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλευρώνουμε τις φέτες μπακαλιάρου. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε για 5 λεπτά και από τις 2 πλευρές, έως ότου ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις κρατάμε ζεστές.
Κόβουμε σε μεγάλες φέτες τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο λάδι που τηγανίσαμε το μπακαλιάρο, για να μαραθούν. Σε βραστό νερό ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό, ώστε να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε και τις ψιλοκόβουμε, ρίχνοντάς τες στο τηγάνι με τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Μόλις δέσει το περιχύνουμε στις φέτες μπακαλιάρου και σερβίρουμε.
Tip: εναλλακτικά μπορούμε, μόλις δέσει η σάλτσα, να ρίξουμε μέσα τις φέτες μπακαλιάρου, να αφήσουμε 1 λεπτό για να ενωθούν τα υλικά και να το σερβίρουμε αμέσως!