Νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας εκλέχθηκε ο Νίκος Τσούνης, αντιπρόεδρος και διευθυντής του παραρτήματος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά. Η ανάδειξη έγινε κατά τη χθεσινή διαδικασία στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, όπου και συνεδρίασαν τα έντεκα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ, προκειμένου να εκλέξουν (μεταξύ των εσωτερικών μελών του ιδρύματος), τον αναπληρωτή πρόεδρο.
Ο Νικόλαος Τσούνης επικράτησε της κυρίας Παρασκευής Μητλιάγκα, διευθύντριας στη σχολή της ΣΤΕΦ στη Φλώρινα, που ακολούθησε σε ψήφους, μεταξύ των έντεκα μελών του συμβουλίου του ΤΕΙ, στην ψηφοφορία που έγινε. Να σημειωθεί ότι βάση του νέου νόμου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι εσωτερικό μέλος, και ο πρόεδρος εξωτερικό μέλος του ιδρύματος.
Έκτακτη σύνοδος προέδρων ΤΕΙ: Τεράστια προβλήματα με το βλέμμα στραμμένο στο σχέδιο «Αθηνά»
Μέσα σε ένα δυσάρεστο και ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι των ΤΕΙ πανελλαδικά συνεδρίασαν εκτάκτως στην Αθήνα, θέτοντας επί «τάπητος» το ζήτημα της υποχρηματοδότησης, το μέλλων των ιδρυμάτων μετά τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, αλλά και τις απολύσεις υπαλλήλων διοικητικού προσωπικού.
Μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Χαραλαμπίδης, έθιξε το θέμα της διαθεσιμότητας, λέγοντας πως είναι αντίθετοι σε κάθε απόλυση υπαλλήλου, με το σκεπτικό ότι θα ανοίξει διάπλατα η πόρτα απόλυσης υπαλλήλων από τα ιδρύματα, αφού τα ΤΕΙ (και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας), θα αναγκαστούν να μείνουν χωρίς διοικητική υποστήριξη τμημάτων.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του εκσυγχρονισμού της ανώτατης εκπαίδευσης μέσω του σχεδίου «Αθηνά», ο ίδιος σχολίασε πως «είναι πολύ στενά τα περιθώρια μέχρι το τέλος του χρόνου για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, ωστόσο εμείς πρέπει να έχουμε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι δεν θα θιγούν θέσεις στην περίπτωση καταργήσεων – συγχωνεύσεων τμημάτων, ενώ διαφωνούμε πλήρως με την απόφαση του υπουργείου να μειώσει κατά 90% το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό». Αυτό θα σημαίνει πως δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά τα τμήματα, αφού δεν θα υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό να τα λειτουργήσει, κίνδυνος ιδιαίτερα ορατός για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που ήδη «ματώνει» οικονομικά. Μάλιστα ο πρόεδρος κ. Χαραλαμπίδη έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι το ΤΕΙ είναι σε ορατό κίνδυνο να αναστείλει τη λειτουργία του (σε ότι αφορά τα παραρτήματα), λόγω έλλειψης κονδυλίων και εκπαιδευτικού προσωπικού!
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν δεν λάβουν από την υπουργό διαβεβαιώσεις, δεν πρόκειται να καταθέσουν καμία πρόταση στη διαβούλευση του υπουργείου Παιδείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
Πρωινός Λόγος