Κατάληψη σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης!



Την κατάληψη όλων των δομών και υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης συνεχίζουν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, μετά από την ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης τους. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές στο σύνολό τους, έως και αύριο Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί. Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων στο Δήμο Κοζάνης ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αναστολή λειτουργίας όλων των Υπηρεσιών και κατάληψη των Δημοτικών κτιρίων, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, της οικονομικής εποπτείας και της εν δυνάμει κατάργησης του αυτοδιοίκητου των Ο.Τ.Α.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται από το Σωματείο, με την καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα της εργασιακής τους σχέσης. Χθες οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους με απορριμματοφόρα και άλλα μηχανήματα του Δήμου Κοζάνης, σε μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας. Κλειστές παραμένουν σήμερα και οι δομές και υπηρεσίες στο Δήμο Εορδαίας μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Την κατάληψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων Βελβενδού σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, σε όλες της δημοτικές ενότητες (Σέρβια, Βελβεντό, Καμβούνια, Λιβαδερό) αποφάσισαν ομόφωνα στη Γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι του Δήμου. Για το φλέγον ζήτημα των διαθεσιμοτήτων στους ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Πέμπτη στις 10 το πρωί η αρμόδια επιτροπή Δημόσιας διοίκησης, Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, έπειτα από αίτημα της Βουλευτού και Υπεύθυνης Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Εν τω μεταξύ αύριο Παρασκευή στην Κοζάνη θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, όπου και θα αποφασιστεί ποια θα είναι η στάση των Δημάρχων στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.