Κοζάνη: Καταλήψεων συνέχεια από εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!



Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι της περιοχής τις κινητοποιήσεις τους,  αφού αντιδρούν, με καθημερινές καταλήψεις, δημοτικών κτηρίων, στην απόφαση της κυβέρνησης να βγουν σε διαθεσιμότητα οι συνάδελφοί τους. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα εχθές το πρωί, οι εργαζόμενοι του συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κράτησαν κλειστό (σε αποκλεισμό), το αρμόδιο γραφείο προσωπικού της περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, προκειμένου να μην κοινοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα των υπαλλήλων στο Υπουργείο, ενώ για ακόμη μια ημέρα συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους, με κατάληψη του Δημαρχείου και του γραφείου Προσωπικού του Δήμου, οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Μάλιστα χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε εκτάκτως η έκτακτη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να πάρουν αποφάσεις για μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Όπως τόνισε σχετικά, μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κοζάνης Γιώργος Τριανταφύλλου: «Κάνουμε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών μας, προκειμένου να αποφασίσουμε συνέχιση των καταλήψεων, οι οποίες θα συνεχιστούν και την Τετάρτη. Την Πέμπτη υπάρχει η 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Επίσης, θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με ότι γίνεται αυτή τη στιγμή. Να μην υπάρξει καμία απόλυση. Τα νέα για μας είναι ενθαρρυντικά αλλά τι θα γίνει οριστικά θα το ξέρουμε σήμερα».

Ο ίδιος διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν έχει «φύγει» η λίστα με τους υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα από τον Δήμο Κοζάνης, μιας και εμποδίζεται η λειτουργία του Γραφείου Προσωπικού του Δήμου, ενώ προσέθεσε πως πανελλαδικά μόλις από 20 δήμους. «Στόχος μας είναι να μην πειραχτεί κανένας συνάδελφος γιατί θα έχει και συνέχεια. Θα πρέπει αυτό να σταματήσει εδώ και να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε ενωμένοι και δεν πρέπει να προχωρήσει κανένα μέτρο».  Να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι του Δήμου είχαν μια αναλυτική ενημέρωση από τον δικηγόρο Σπύρο Μπαλατσούκα, ο οποίος και τους ενημέρωσε για το νομικό και όχι μόνο σκέλος του ζητήματος και τι μπορεί (αλλά και τι πρέπει) να γίνει, από δω και πέρα για να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους.

Από νωρίς χθες το πρωί, μέχρι και τη λήξη του ωραρίου, παρέμεινες χθες κλειστό και το αρμόδιο γραφείο προσωπικού στην Π.Ε. Κοζάνης, ενώ ο σύλλογος Υπαλλήλων περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε ψήφισμα χθες, στο οποίο αναφέρεται:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΨΗΦΙΣΜΑ

«Έπειτα από έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και ώρα 7:00πμ. στις 20/11/2012, με θέμα τις απολύσεις των συναδέλφων ΙΔΑΧ Δ.Ε αποφασίστηκαν τα εξής:

1.Να μην επιτρέψουμε να γίνει καμία  απόλυση, να μην υπογραφεί καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης και οι συνάδελφοι ΙΔΑΧ Δ.Ε να μην υπογράψουν καμία υπεύθυνη δήλωση σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

2.Συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε η ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών) στις 22/11/2012, με παράλληλο αποκλεισμό των γραφείων Διοίκησης Προσωπικού.

3. Αποκλεισμό των γραφείων Διοίκησης Προσωπικού, από την αρχή του ωραρίου και καθ’ όλη την διάρκεια  της Γενικής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο προθάλαμο των Γραφείων αυτών στις 20/11/2012 ώρα 7:00π.μ και τετράωρη στάση εργασίας από την λήξη της Συνέλευσης 11:00π.μ έως την λήξη του ωραρίου με παράλληλη συνέχιση αποκλεισμού των γραφείων Διοίκησης Προσωπικού ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία των Συναδέλφων μας.

4.Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη  21/11/2012 και ώρα 7:00π.μ για επανεξέταση των κινητοποιήσεων στο χώρο των γραφείων Διοίκησης Προσωπικού

Καλούμε τους Συναδέλφους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική συνέχεια».

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.