Κοζάνη: Σε κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι – Αποχή δικηγόρων



kozani_zografiaΚάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σταυρούλα  Σαββίδου. Η κα Σαββίδου τόνισε πως «πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση» και κάλεσε τους συναδέλφους της σε αγώνα ενάντια στις πολιτικές που απαξιώνουν τον εκπαιδευτικό και ενάντια στις μεγάλες μειώσεις δαπανών για την παιδεία που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Μαθήματα δεν γίνονται με φωτοτυπίες, τόνισε ο γραμματέας του Συλλόγου Κώστας Δεμερτζίδης αφού μόλις προχτές παρέλαβαν τα σχολεία βιβλία και ανακοίνωσε μια σειρά εναλλακτικών δράσεων των εκπαιδευτικών, ώστε η κοινωνία να γίνει συμμέτοχος των αγώνων τους. Σήμερα Τετάρτη κλιμάκιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας θα βρίσκεται στην Κοζάνη, για την κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία και την ημερίδα στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Ντίνα Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από τα καθήκοντα τους απέχουν σήμερα Τετάρτη για δεύτερη ημέρα οι δικηγόροι της Κοζάνης, συντασσόμενοι με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας για την πραγματοποίηση τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών, χθες και σήμερα, στις 26 και 27 Μαρτίου και στις 5 και 6 Απριλίου. Οι δικηγόροι της Κοζάνης αντιδρούν, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με οργή στην προσπάθεια επιβολής υπαγορευόμενης από εξωθεσμικούς παράγοντες από εγχώρια και ξένα επαγγελματικά και οικονομικά συμφέροντα, μιας ολοκληρωτικής μεταρρύθμισης διατάξεων του Κώδικα περί Δικηγόρων και την ουσιαστική κατάργηση του δικηγορικού λειτουργήματος, ενώ συγχρόνως εμπορευματοποιείται τελείως η λειτουργία του. Παράλληλα απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της δικαιοσύνης και ο ρόλος του Δικηγόρου ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης.

ΕΡΑ Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.