Οι δηλώσεις της Δημάρχου Βοϊου και του Π. Κουκουλόπουλου για το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Νεάπολη



METANASTESS_535_355Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου:

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα ΜΜΕ όλης της χώρας η είδηση ίδρυσης κέντρου υποδοχής μεταναστών στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου, μετά από σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο της 19ης Μαρτίου.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας πως η ανακοίνωσης αυτή του Υπουργού αποτελεί συνέχιση της τακτικής που ακολουθεί η κεντρική εξουσία τους τελευταίους 15 μήνες, η οποία χωρίς να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς της περιοχής, λαμβάνει αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον του τόπου μας.

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου η Δήμαρχος, Παναγιώτα Ορφανίδου, μαζί με μέλη της δημοτικής αρχής, δέχτηκαν στο Δημαρχείο έναν εκπρόσωπο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έναν αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι ενημέρωσαν απλώς για τη σκέψη και μόνο της πολιτείας να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας του κέντρου υποδοχής μεταναστών, στη Νεάπολη. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ξεκάθαρη: «Το θέμα θα εξεταστεί και θα συζητηθεί σε όλες του τις παραμέτρους με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της περιοχής».

Εκφράζουμε την έκπληξή μας και παράλληλα τον προβληματισμό μας για αυτή την ενέργεια του Υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία δεν διαψεύστηκαν, βρέθηκε στο Νομό Κοζάνης το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως να ενημερώσει κανέναν εκπρόσωπο από το Δήμο Βοΐου.

Βλέποντας για πολλοστή φορά να παίζονται περίεργα παιχνίδια πίσω από τις πλάτες μας, με αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς, οφείλουμε να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατέψουμε το δικαίωμα να έχουμε άποψη και γνώμη για ότι συμβαίνει εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βοΐου.

Σήμερα, 20 Μαρτίου, στις 2μ.μ., έχει συγκληθεί σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων στο Δημοτικό Κατάστημα Σιάτιστας, ενώ στις 7μ.μ. συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου.

Π. Κουκουλόπουλος: Τον πρώτο λόγο έχει η κοινωνία της Νεάπολης.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος αναφερόμενος στη δημιουργία Κέντρου Υποδομής Μεταναστών στην περιοχή της Νεάπολης Κοζάνης που μελετά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έκανε την εξής δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα απ΄ τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη για το σχεδιασμό της δημιουργίας του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στη Νεάπολη Κοζάνης, ζήτησα να ενημερωθεί άμεσα η Δήμαρχος Βοίου και η τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με την προσωπική μου εκτίμηση τέτοιου είδους ενέργειες, όπως η δημιουργία ενός Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών, δεν αποτελούν ούτε καταστροφή, αλλά ούτε και σωτηρία για έναν τόπο. Πρέπει όμως να αποφασίζονται ή να απορρίπτονται  αφού εξεταστούν με ψυχραιμία και εκτιμηθούν σωστά όλα τα στοιχεία και οι παράμετροι.

Σε κάθε περίπτωση όμως εκείνοι που πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για να πάρουν την όποια απόφαση, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο (Βοίου) και η τοπική κοινωνία της Νεάπολης. Και η απόφαση αυτή θα πρέπει να είναι σεβαστή.

Όπως ενημέρωσα σχετικά και τη Δήμαρχο Βοίου κ. Ορφανίδου, είμαι στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών της περιοχής, κάτι που πιστεύω πως ισχύει και για τους υπόλοιπους συναδέλφους μου βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, για να παραστούμε σε μια ανοιχτή δημοκρατική διαβούλευση για το θέμα αυτό, προκειμένου να ακούσουμε τις δικές τους απόψεις και στη συνέχεια να καταθέσουμε και τις δικές μας».

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.