Το «κίνημα της πατάτας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης – «Ο Δήμος δεν θα γίνει παραγγελιοδόχος»



dimarxeio_koz345345Η συζήτηση για το “κίνημα της πατάτας” έφτασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης της Δευτέρας , μιας και ο Δήμος τις τελευταίες μέρες έγινε δέκτης αιτημάτων παραγωγών για τη διάθεση πατάτας, μελιού και λαδιού. «Ο Δήμος Κοζάνης δεν θα παίξει το ρόλο του παραγγελιοδόχου» ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας αλλά τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων για μια μόνιμη, βιώσιμη λύση.

Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως υπάρχουν σημαντικοί παράμετροι στο συγκεκριμένο ζήτημα όπως οι πολίτες να γίνονται αποδέκτες προιόντων τα οποία είναι σε τιμή σημαντικά μικρότερη από την τιμή στο ράφι, η προστασία της τοπικής παραγωγής, της προστασίας των μικροπαραγωγών και των τοπικών εμπόρων αλλά και της ποιότητας των αγαθών.

Ευχάριστο γεγονός πάντως αποτελεί πως οι πατατοπαραγωγοί του Πολυμύλου δεν έχουν αδιάθετες ποσότητες, όπως διευκρινίστηκε μετά από συνάντηση πατατοπαραγωγών με κλιμάκιο του Δήμου την περασμένη Κυριακή.

Μέσα στη βδομάδα,  με επικεφαλής την αντιδήμαρχο κα Μπουμπόναρη θα ξεκινήσει ένας διάλογος  με εμπόρους, αγρότες, παραγωγούς, ενώσεις καταναλωτών και εκπροσωπών των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, προκειμένου στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  να προκύψει η βέλτιστη πρόταση για μια βιώσιμη λύση, κάτω από την επίβλεψη των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ.  Μαλούτας πρότεινε  να οριοθετηθεί ένας δημοτικός χώρος, στον οποίο συνεταιρισμοί ή ομάδες παραγωγών διαφορών περιοχών της Ελλάδας θα μπορούν μία φορά την εβδομάδα να φέρνουν και να διαθέτουν τα προϊόντα τους.

Επίσης στα πλαίσια του προγράμματος Jessica να δημιουργηθεί  σε οικόπεδο χαρακτηρισμένο σαν λαϊκή αγορά επί της οδού Μακρυγιάννη (απέναντι από το 3ο Λύκειο), «κλειστής» λαϊκής αγοράς για οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.