H τριανταφυλλόπιτα κλέβει τις εντυπώσεις!



gliko_triantafillo_vazakia34443Τις εντυπώσεις έκλεψε η τριανταφυλλόπιτα και τα προϊόντα του Συνεταιρισμού Αρωματικών Φυτών Βοΐου σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ, www.ellet.gr) που πραγματοποιήθηκε στην Πλάκα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση «Το Σάββατο του παραγωγού» που έγινε στις 3 Μαρτίου 2012 για την ανάδειξη της ποιοτικής ελληνικής αγροτικής παραγωγής και της σπιτικής μαγειρικής τόσο το ροδόνερο όσο και το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο του Συνεταιρισμού εντυπωσίασαν τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Βέβαια την παράσταση έκλεψε η τριανταφυλλόπιτα που φτιάχτηκε με ροδόνερο και γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο από το Συνεταιρισμό Βοΐου Κοζάνης, αποκλειστικά για την εκδήλωση.

Ακολουθεί συνημμένη η ανακοίνωση της ΕΛΛΕΤ για το τριαντάφυλλο Βοΐου μετά την εκδήλωση.

TWO MINUTES ANGIE ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΙΤΤΑ*
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γλυκό κουταλιού  τριαντάφυλλο
1 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι ροδόνερο   
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Για το σιρόπι:
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1/2 κουταλάκι ροδόνερο   

Βάζω όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύω.
Απλώνω το φύλλο, και το αφήνω λίγο να ξεραθεί.
Κόβω σε κομμάτια και τα ρίχνω στο μίγμα της κρέμας, φροντίζοντας να μουλιάσουν καλά.
Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνω το μίγμα.
Ψήνω στους 180 για 30’.
Βγάζω τη πίτα από το φούρνο, και την αφήνω να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζω το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το σιγοβράζω για 15´
Oσο το σιρόπι είναι καυτό, περιχύνω το γλυκό , κάνοντας  τρύπες στην επιφάνεια για να απορροφηθεί καλά από τα φύλλα.
Βάζω την τριανταφυλλόπιτα  στο ψυγείο να παγώσει .
Σερβίρω .

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.