Σε ποια τροφή είναι περισσότερο αλλεργικοί οι άνθρωποι; Πόσα hot dogs καταναλώνονται κάθε δευτερόλεπτο στις ΗΠΑ; Από ποιον έγιναν γνωστές οι Snickers και πως πήραν το όνομα τους; Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα και παράξενα στοιχεία για το φαγητό, στο… πιάτο σας και αυτή την εβδομάδα.
1. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο αγελαδινό γάλα από οποιαδήποτε άλλη τροφή.
2. Πριν αρχίσει την καριέρα του ως ηθοποιός, ο Κιάνου Ριβς διαχειριζόταν ένα κατάστημα με ζυμαρικά στο Τορόντο του Καναδά.
3. Ο Franklin Mars ήταν αυτός που εισήγαγε στο εμπόριο τις Snickers, το 1930. Έδωσε αυτό το όνομα για χάρη ενός αγαπημένου αλόγου της οικογενείας του.
4. Μια απλή σοκολάτα γάλακτος έχει περισσότερη πρωτεΐνη από μια μπανάνα.
5. Το χάμπουργκερ εμφανίστηκε γύρω στο 1900.
6. Το πιο καυτό chili στον κόσμο είναι το habanero.
7. Tα δημητριακά Cheerios στην αρχή ονομάζονταν Cheerioats.
8. Το αγαπημένο φαγητό ενός γορίλα στον ζωολογικό κήπο, μετά τις μπανάνες, είναι το σέλινο.
9. Πάνω από 550 hot dogs καταναλώνονται κάθε δευτερόλεπτο στις ΗΠΑ.
10. Tα βατόμουρα είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
11. Όσο μεγαλύτερο είναι το πορτοκάλι, τόσο πιο γλυκό.
12. To πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο είναι το saffron.
13. Μετά το φαγητό, χρειάζεστε 12 ώρες για να χωνέψετε εντελώς.
14. Τα ποπ κορν αξίας 22 ευρώ όταν μπαίνουν στα μηχανήματα για να φτιαχτούν, μεταφράζονται σε 2.200 ευρώ όταν πουληθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες.
15. Τα 2/3 από τις μελιτζάνες που βγαίνουν στην παραγωγή ανά τον κόσμο καλλιεργούνται στις ΗΠΑ, στο New Jersey.
e-diet.gr