Η μπύρα δεν είναι μόνο αγαπημένο συνοδευτικό ποτό του καλοκαιριού, αλλά και του χειμώνα. Βραδιά μπυροποσίας λοιπόν ειδικά όταν βλέπουμε αγώνα μαζί με πίτσα και σουβλάκια… Κρύα και σε όλα τα χρώματα, ξανθιά, κόκκινη ή μαύρη! Θα την απολαύσουμε μαζί με τους φίλους μας και θα νιώσουμε άνετα.
Πριν διαλέξεις εισαγόμενη μπύρα
Αποθήκευση: Επειδή το φως αλλοιώνει τη γεύση της, όταν η μπύρα βρίσκεται εκτός ψυγείου, πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Ψύξη: Πριν τη σερβίρετε καλό είναι να αφήσετε την μπύρα για κάποιες ώρες στο ψυγείο, στους 7°-9°C. Οι επαΐοντες της γεύσης τη βγάζουν και μισή ώρα πριν την κατανάλωση της από το ψυγείο για να ανακτήσει τις γευστικές και αρωματικές της ισορροπίες.
Ποτήρι: Το ποτήρι της μπύρας πρέπει να είναι κρύο και στεγνό. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το ποτήρι που μόλις βγήκε από το πλυντήριο πιάτων και βράζει ακόμη, ούτε όμως και το ποτήρι που βγήκε μόλις από την κατάψυξη.
Σερβίρισμα:. Γεμίζετε σταδιακά το ποτήρι περιμένοντας τον αφρό να κατακάτσει. Για μπύρα χωρίς αφρό, πλαγιάστε εντελώς το ποτήρι, ώστε να πέφτει χωρίς πίεση. Εάν το μπουκάλι περιέχει ίζημα, τότε έχετε δύο επιλογές: αν σταματήσετε το σερβίρισμα πριν το ίζημα αρχίσει να τρέχει στο ποτήρι τότε η μπύρα στο ποτήρι θα είναι διαυγής. Σε αντίθετη περίπτωση, ο χαρακτήρας της μπύρας θα αλλάξει ριζικά με την προσθήκη της μαγιάς. Πολλοί αποφεύγουν να πιουν και το ίζημα, όμως αυτό είναι θαυμάσια πηγή βιταμίνης Β.
Μετά από τις χρυσές συμβουλές περί σερβιρίσματος της μπύρας, ας δούμε ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς εισαγόμενες μπύρες…
Erdinger Weiss από την καρδιά της Βαυαρίας
Με τι φαγητά ταιριάζει;
-Λαχανικά
-Ψητά μανιτάρια
-Ριζότο ή ζυμαρικά
-Καπνιστά ψάρια (πέστροφα, χέλι)
-Λευκά κρέατα (αρνί, κοτόπουλο)
-Λουκάνικα και καπνιστά αλλαντικά
Murphy’s από την Ιρλανδία
Με τι φαγητά ταιριάζει;
– Οστρακοειδή (στρείδια, γυαλιστερές, φούσκες)
-Σούσι
-Γλυκόξυνα, κάρυ (κοτόπουλο, χοιρινό, θαλασσινά, κεμπάπ)
Carib κατευθείαν από την Καραϊβική
Έχει ένα χρυσαφί ανοιχτό χρώμα με έναν πλούσιο λευκό αφρό. Είναι ελαφρά αρωματική, με ουδέτερο ισοζύγιο μεταξύ της βύνης και του λυκίσκου, γλυκιά και πικρή ταυτόχρονα.
Η πλούσια αίσθηση στο στόμα οδηγεί κατευθείαν σε ένα ημίξερο τελείωμα με μια δόση πικράδας. Η αναζωογονητική αίσθηση της καταπραΰνει αμέσως την αίσθηση της δίψας στον ουρανίσκο.
Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5.2%
Krusovice από την Τσεχία
H «Καλύτερη Μαύρη Μπίρα στον Κόσμο» σύμφωνα με τον Διεθνή Διαγωνισμό «The World’s Best Beers 2009»
Η ιρλανδική McFarland
Kόκκινη μπίρα από την Ιρλανδία που ανήκει στην κατηγορία Red Ale. Μπίρα με έντονο αρωματικό χαρακτήρα, η McFarland μας συστήνει την τέχνη της απόλαυσης. Περιέχει 5,6% αλκοόλ και έχει πλούσιο άρωμα φρούτων, πυκνό αφρό και γλυκόπικρη επίγευση.
Με τι φαγητά ταιριάζει;
-Λαδερά (Φασολάκια, μπάμιες μπριάμ, ιμάμ μπαϊλντί)
-Καραβίδες, γαρίδες, αστακός, oστρακοειδή (στρείδια, γυαλιστερές, φούσκες)
-Χοιρινό
menslounge.gr