Κάλπη: Οργή και απογοήτευση το 50,5% των πολιτών



ekloges_bannerΣενάρια πρόωρων εκλογών κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο, ενώ οι δύο πρώτες δημοσκοπήσεις της χρονιάς που το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διατηρεί σταθερά προβάδισμα από 6,8 έως 3,8% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στο 28% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι και η αποχή.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τάσσονται ανοικτά υπέρ των εκλογών την Άνοιξη, ενά άλλα – σύμφωνα με το ρεπορτάζ- υποστηρίζουν πως ο Γ.Παπανδρέου πρέπει να προσφύγει στην κάλπη στο τέλος του έτους ή τις αρχές του 2012, όταν τα οικονομικά θα έχουν βελτιωθεί.

Εντελώς αντίθετος προς την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ο Α.Λοβέρδος ο οποίος σε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, τονίζει πως η συζήτηση για πρόωρες εκλογές αποσταθεροποιεί τη χώρα, καθώς οι πολίτες – όπως λέει-  στηρίζουν το ΠΑΣΟκ και τις επιλογές της κυβέρνησης, ενώ αυτό που έχει σημασία για τον ίδιο δεν είναι η περαιτέρω νομιμοποίηση, αλλά η απόδειξη της αποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων στην επίτευξη των στόχων.

Απογοήτευση και οργή δηλώνει το 50,5% των πολιτών

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 27,7%, έναντι 20,9% για τη ΝΔ στη δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 7,8%, ο ΛΑΟΣ 4,8%, ο ΣΥΝ 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,2%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2%. Οι αναποφάσιστοι και το λευκό/άκυρο ή άλλο κόμμα φτάνουν στο 28%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ερώτηση “Ποια φράση αποδίδει καλύτερα τη στάση σας απέναντι στην κυβέρνηση;” με το 21,5% να δηλώνει υποστήριξη, το 26,2% ανοχή το 29,5% απογοήτευση και το 21% οργή, ενώ στο ερώτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το 81,2% απαντά αρνητικά.

Μικρότερη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγράφεται στη δεύτερη δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα.

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 22,2% έναντι 18,4% της ΝΔ. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 8%, ο ΛΑΟΣ 5,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,9% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι στο 2,7%. Στο 28% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι και οι υπόλοιπες επιλογές.

Στην ίδια δημοσκόπηση και τα αποτελέσματα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Γ.Παπανδρέου με 52,2%, ο Αντ.Σαμαράς ακολουθεί με 42%, ο Φ.Κουβέλης με 38,3%, ο Γ.Καρατζαφέρης με 37,1%, η Αλέκα Παπαρήγα με 26%, ο Αλ.Τσίπρας με 25,4% και η Ντόρα Μπακογιάννη με 24,2%.

news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.